Terug naar nieuwsoverzicht

Efteling Danse Macabre

10 juni 2024

In het najaar van 2024 opent in de Efteling een nieuwe attractie waarbij je zult griezelen als nooit tevoren: Danse Macabre. Deze komt op de plek waar vroeger het Spookslot stond. Betreed de spannende wachtreis en vind je weg naar de abdij. Neem plaats in een van de koorbanken en ervaar een nog niet eerder vertoond spookspektakel op de macabere muziek.

De attractie wordt onderdeel van het Huyverwoud waar je ook horecalocaties In den Swarte Kat en het Koetshuys, een souvenirwinkel en bijpassend entertainment zult vinden.

Efteling-attractie Danse Macabre laat bezoekers straks dansen op de muziek van het gelijknamige muziekstuk. Op een grote draaischijf van 18 meter doorsnee, met daarop 6 kleinere draaischijven, staan 6 koorbanken waarin in totaal 108 bezoekers plaats kunnen nemen. De grote draaischijf zal stijgen, kantelen en dalen, en als een munt ronddraaien voordat deze plat valt. Het spectaculaire ritsysteem van Danse Macabre is uniek in de wereld en maakt zijn debuut bij de Efteling in 2024. Het 20 meter hoge attractiegebouw ligt in een compleet nieuw mysterieus themagebied van 17.000m² met horeca, retail en entertainment.