Puy du Fou

Puy du Fou is een historisch themapark gelegen in Les Epesses, in de Vendée-regio van West-Frankrijk. Het staat bekend om zijn spectaculaire shows en optredens die verschillende historische tijdperken tot leven brengen door middel van live-acteurs, speciale effecten en muziek.

De shows van het park zijn gebaseerd op verschillende historische perioden, waaronder het Romeinse Rijk, de Vikingtijd, de Middeleeuwen en de Renaissance. Puy du Fou heeft talloze prijzen gewonnen voor zijn shows en attracties en trekt elk jaar miljoenen bezoekers.

Attracties:

Puy du Fou werd opgericht in 1978 en is een volledig atypisch themapark. Het werd twee keer verkozen tot beste park ter wereld: in maart 2012 in Los Angeles (Thea Classic Award) en opnieuw in november 2014 in Orlando (Applause Award). In 2020 kreeg het de Award van het beste park in Frankrijk en Europa en stond het op een 2de plaats in de wereldranglijst volgens de Tripsadvisor Travellers’ Choice Awards voor attractieparken. Vandaag is het het tweede grootste park van Frankrijk met meer dan 2 308 000 bezoekers in 2019.

Puy du Fou is een groep die bestaat uit hoofdzakelijk een Association Loi 1901 (een vereniging zonder winstoogmerk) en een SAS (Société par Actions Simplifiées). De vereniging organiseert het Cinéscénie spektakel met 4 300 vrijwilligers en heeft de SAS in handen die het Grote Park beheert (63 dag en avondspektakels, 4 historische dorpjes, 22 restaurants en 6 themahotels). De twee organisaties verzekeren hun toekomst door Puy du Fou Academie (een lagere school ‘kunst & studies’) en Junior Academie (artistiek opleidingscentrum) te financieren.

Beide leiden jaarlijks ruim 800 jongeren op in de spektakelkunsten en technieken. Met Puy du Fou International verspreidt het park zijn knowhow over de wereld en geeft het advies over de creatie van parken en spektakels volgens het model van Puy du Fou. Sinds zijn oprichting kent Puy du Fou een constante groei dankzij zijn artistieke lef en permanente investeringen.